Kurser

För att gå kurs på Forserums Brukshundklubb krävs det att du är medlem hos oss

 

Läs mer om hur du blir medlem här

 

Anmälan till kurser hos Forserums BK
görs här, på vår hemsida!

 

Höstens kurser har nu dragit igång!

Har du inte hunnit anmäla dig till valpkurs?
Vi kommer ev. att starta upp en extra valpkurs då trycket varit stort till hösten.

 

Extrainsatt Valpkurs!

Kursledare: 
Tid: Med start 1:a september 13.00-15.30
Antal träffar: 8 ggr 
Pris: 750 kr

Kursen är lämplig för valpar i åldrarna 3-6 mån. Att gå valpkurs är roligt och framförallt nyttigt att gå med sin valp, vare sig man äger hund för första gången eller har haft hund förut. Valpen får social träning och vi går igenom grunderna i vardagslydnad, uppfostran och förståelse av valpen. Innehåll Vi tränar grundläggande vardagslydnad så som inkallning, förbudsord, varsågod, sitt, ligg etc. Vi gör kontaktövningar och hittar ett belöningssystem som passar dig och din valp. Målet är att du och din hund ska fungera bra tillsammans och få en så bra första start ihop som möjligt. Vi fokuserar på kontakt och positivt ledarskap.

 

Unghundskurs

Kursledare: Carola Landström
Tid: Måndagar
Antal träffar: 8 ggr 
Pris: 750 kr

När valpen blir äldre kommer nya utmaningar! Så när valpen börjar få knäck i lurarna är det dags för unghundskurs. Unghundskursen är en fortsättningskurs för dig som gått valpkurs eller lagt grunden själv och vill jobba vidare och bygga på med nya övningar och mer störningar. Vi jobbar under denna kurs med den viktiga vardagslydnaden så som koppelträning, inkallning, stadga i sitt o ligg, kommunikation och följsamhet samt provar på olika aktiviteter så som enklare spår och cirkuskonster. Utöver kursplanen finns på en unghundskurs utrymme för att anpassa kursinnehållet efter deltagarnas förkunskaper och önskemål.

 

Agility - Nybörjarkurs

Kursledare:  Malin & Magnus
Tid: Måndagar kl 18.30 med start 12 Augusti
Antal träffar: 8 ggr
Pris: 750 kr
Antal deltagare: 6 pers

Agility - Nybörjarkurs

Välkommen till en agilitykurs där vi går igenom grunderna i sporten.

Du får lära dig grundläggande handling, din hund får lära sig alla hinder och som ekipage förbereder vi er mot tävling för de som vill.

 

Rallylydnad - Nybörjare

Kursledare: Eva-Lena Strömberg
Tid: Tisdagar
Antal träffar: 8 ggr 
Pris: 750 kr 

Man tränar in vardagslydnad på ett glatt och positivt sätt.

Rallylydnad finns i klasserna Nybörjare, Fortsättning, Avancerad och Mästare. Banan är ca 15x25 meter. Man blandar lydnad, agility och freestyle, där samarbetet och kontakten med din hund är avgörande. Man får prata och berömma sin hund hela tiden. Tanken är att hundekipaget ska vara ett team.

Man följer skyltar där momenten som hundekipaget ska utföra är beskrivna. Det är ca 3-5m mellan skyltarna, så det händer nått hela tiden, och det blir väldigt roligt för hundarna. Man får prata med hunden hur mycket man vill och visa hunden med handtecken utan att det blir avdrag. Man får använda kroppsspråk, dock inte röra sin hund under tävling.

Alla kan träna rallylydnad!

Rallylydnad - Fortsättning

Kursledare: Eva-Lena Strömberg
Tid: Torsdagar
Antal träffar: 8 ggr 
Pris: 750 kr

Välkommen med på kurs i rallylydnad.

Rallylydnad är en tävlingsgren som bygger på glädje och kommunikation mellan hund och ägare. En rally-bana består av olika moment som man har stor nytta av i vardagen. Allt ifrån sitt och ligg till att kunna gå fint vid sidan av matte eller husse, även med olika störningar. Rallylydnad som tävlingsgren är anpassad för att passa familjehunden och passar oavsett ras, kön, ålder, snabb, långsam, stor eller liten.

Rallylydnad - Fortsättning Vi går igenom och tränar på de moment som ingår i fortsättningsklass, både utan och med bana. Du får också lära dig hur man bygger en bana och hur du blir säker på tävlingsplanen. Nu jobbar vi mest med utan koppel!

Parkourkurs 26/10 - OBS Ändrat datum

Kursledare: Cinna Nilsson & Rosita Andersson
Tid: kl. 15.00 - 17.00
Pris:  200kr per tillfälle
Antal träffar: 1st  26/10

Dog parkour
Parkour kommer av det franska ordet för hinderbana. Det är en icke tävlingsinriktad hundsport som går ut på tillit och samarbete mellan dig och din hund. Den är inspirerad av träning för räddningshundar. Man tränar koordination, balans, styrka och stretching samt mental träning. Det är ett bra komplement till andra hundsporter. Dels används miljön som hinder, dels olika underlag, stabila och ostabila samt material man kan hitta hemma eller i omgivningen. Fantasin sätter gränserna. Här får du lära dig grunderna både i teori och praktik.

OBS!
Pga. instruktörsfrånvaro så kommer
tillfället den 22/9 inte att bli av.
Tillfället den 27/10 , kommer flyttas till den 26/10.