Kurser

För att gå kurs på Forserums Brukshundklubb krävs det att du är medlem hos oss

 

Läs mer om hur du blir medlem här

 

Anmälan till kurser hos Forserums BK
görs här, på vår hemsida!

Vi planerar för tillfället höstens kurser.
Välkommen med din intresseanmälan.

Valpförskola i sommar!

Kursledare:  Ej fastställt ännu
Tid: Måndagar 18.30
Pris:  50 kr / tillfälle eller 350 kr för alla tillfällen plus fika
Antal träffar: 8st

v 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33

Valparna och ni kommer att få lära er mer om valpträning och dess grunder både genom praktiska övningar och en liten teoristund.
Det valparna och ni ska få prova på är tex: sitt, ligg, sitt/ligg kvar, inkallning, åttan, slalom, gå runt föraren, gå runt hunden, följsamhet, trix, avslappning, hantering. Kontaktövningar, koppelträning, nosaktivering samt annat roligt och nyttigt.
Ett tillfälle kommer att innehålla miljöträning eller ett roligare ord valpparkour..

50 kr /tillfälle el 350 kr för alla tillfällen plus fika.
Det går alltså att vara med bara 1 el några tillfällen om ni inte hinner mer..
Bara kom ner så löser vi allt på plats.

Inga stryphalsband eller flexikoppel.
Ta med mjukt godis o leksak.

Medlemskap i Forsrums brukshundklubb behövs..

Vid frågor kontakta:
Eva-Lena Strömberg
0703-524799
kurser@forserumsbk.se

 

Valpkurs

Kursledare: Malin Nilsson
Tid: Måndagar
Antal träffar: 8 ggr 
Pris: 750 kr 

Kursen är lämplig för valpar i åldrarna 3-6 mån. Att gå valpkurs är roligt och framförallt nyttigt att gå med sin valp, vare sig man äger hund för första gången eller har haft hund förut. Valpen får social träning och vi går igenom grunderna i vardagslydnad, uppfostran och förståelse av valpen. Innehåll Vi tränar grundläggande vardagslydnad så som inkallning, förbudsord, varsågod, sitt, ligg etc. Vi gör kontaktövningar och hittar ett belöningssystem som passar dig och din valp. Målet är att du och din hund ska fungera bra tillsammans och få en så bra första start ihop som möjligt. Vi fokuserar på kontakt och positivt ledarskap.

 

Unghundskurs

Kursledare: Carola Landström
Tid: Måndagar
Antal träffar: 8 ggr 
Pris: 750 kr

När valpen blir äldre kommer nya utmaningar! Så när valpen börjar få knäck i lurarna är det dags för unghundskurs. Unghundskursen är en fortsättningskurs för dig som gått valpkurs eller lagt grunden själv och vill jobba vidare och bygga på med nya övningar och mer störningar. Vi jobbar under denna kurs med den viktiga vardagslydnaden så som koppelträning, inkallning, stadga i sitt o ligg, kommunikation och följsamhet samt provar på olika aktiviteter så som enklare spår och cirkuskonster. Utöver kursplanen finns på en unghundskurs utrymme för att anpassa kursinnehållet efter deltagarnas förkunskaper och önskemål.

 

Allmänlydnad

Kursledare: Sascha Ingvarsson
Tid: Måndagar
Antal träffar: 8 ggr 
Pris: 750 kr

En allmänlydnadskurs är bra för att få ökad kontakt och bli mer intressant som förare. Alla vill inte tävla, eller i alla fall inte än. Utan man vill bara få lite mer koll på sin hund – och gärna lite mer samarbete. Då passar allmänlydnadskursen perfekt.

Här får du och hunden träna sådant som gör ert vardagsliv trevligare.
Ni får träna på att:

  • Hunden kommer när du ropar – även om det finns annat skoj i närheten.
  • Hunden kan gå fot med dig – bra för ökad kontroll vid hundmöten och liknande.
  • Hunden uppför sig snyggt när ni möter andra hundar.
  • Ha lite ordning och reda. Exempelvis när det är dags för hunden att hoppa ur bilen.
  • Miljöträning. Det är skönt att ha en hund som klarar lite tuffa miljöer.
  • Olika tricks. Det är bra för att öva ert samarbete och öka ägarens förståelse för inlärningsmetoder.
  • Använda nosen. Hunden har en fenomenal nos.
    Vi låter den få använda den på ett bra sätt – och briljera!
 

Agility - Nybörjarkurs

Kursledare: 
Tid: 
Antal träffar: 
Pris:

Välkommen till en agilitykurs där vi går igenom grunderna i sporten.

Du får lära dig grundläggande handling, din hund får lära sig alla hinder och som ekipage förbereder vi er mot tävling för de som vill.

 

 

Rallylydnad - Nybörjare

Kursledare: Eva-Lena Strömberg
Tid: Tisdagar
Antal träffar: 8 ggr 
Pris: 750 kr 

Man tränar in vardagslydnad på ett glatt och positivt sätt.

Rallylydnad finns i klasserna Nybörjare, Fortsättning, Avancerad och Mästare. Banan är ca 15x25 meter. Man blandar lydnad, agility och freestyle, där samarbetet och kontakten med din hund är avgörande. Man får prata och berömma sin hund hela tiden. Tanken är att hundekipaget ska vara ett team.

Man följer skyltar där momenten som hundekipaget ska utföra är beskrivna. Det är ca 3-5m mellan skyltarna, så det händer nått hela tiden, och det blir väldigt roligt för hundarna. Man får prata med hunden hur mycket man vill och visa hunden med handtecken utan att det blir avdrag. Man får använda kroppsspråk, dock inte röra sin hund under tävling.

Alla kan träna rallylydnad!

Rallylydnad - Fortsättning

Kursledare: Eva-Lena Strömberg
Tid: Torsdagar
Antal träffar: 8 ggr 
Pris: 750 kr

Välkommen med på kurs i rallylydnad.

Rallylydnad är en tävlingsgren som bygger på glädje och kommunikation mellan hund och ägare. En rally-bana består av olika moment som man har stor nytta av i vardagen. Allt ifrån sitt och ligg till att kunna gå fint vid sidan av matte eller husse, även med olika störningar. Rallylydnad som tävlingsgren är anpassad för att passa familjehunden och passar oavsett ras, kön, ålder, snabb, långsam, stor eller liten.

Rallylydnad - Fortsättning Vi går igenom och tränar på de moment som ingår i fortsättningsklass, både utan och med bana. Du får också lära dig hur man bygger en bana och hur du blir säker på tävlingsplanen. Nu jobbar vi mest med utan koppel!

Aktiveringskurs

Kursledare: Evelin Carnklev
Tid: 
Antal träffar: 8 ggr 
Pris:  750 kr

Torsdag 15/8, Tisdag 20/8, Torsdag 5/9, Tisdag 10/9, Tisdag 17/9, Torsdag 26/9, Tisdag 1/10, Tisdag 8/10

Den här kursen är för dig som vill hitta på något roligt tillsammans med din hund. Alla är välkomna att gå den här kursen oavsett ålder på hunden. Att hitta på något roligt & aktiverande med sin hund stärker relationen och kontakten med hunden, dessutom får hunden utlopp för sin energi och mental stimulans. På den här kursen får du tips & idéer på enkla och roliga aktiveringsövningar. En rolig kurs där vi provar på olika sorters aktivering så som tex: tricksträning, balanskonster, spår, rallylydnad och nos-övningar mm.

 

Freestylekurs Heldag 20 Juli

Kursledare: Elin Pommer
Tid: 20 Juli Kl 09.00-15.00
Antal träffar: 1 ggr 
Pris:  300 kr

Max 10 deltagare

 

HTM - Heelwork to music Heldag 21 Juli

Kursledare: Elin Pommer
Tid: 21 Juli Kl 09.00-15.00
Antal träffar: 1 ggr 
Pris:  300 kr

Max 10 deltagare

 

Utställningsträning

Kursledare: 
Tid: 
Antal tillfällen: 

Pris: 

Detta tillfälle är i första hand för dig som vill börja ställa ut din hund. Vi kommer att gå igenom hur det går till på en utställning. Vi kommer också träna på hantering, att stå på bord, stå fint och stilla på marken, gå och springa i ringen (både tillsammans med andra och ensam).

OBS! Tag med mjukt gott godis och utställningskoppel

Parkourkurs

Kursledare: 
Tid: 
Pris:  
Antal träffar: 

Dog parkour
Parkour kommer av det franska ordet för hinderbana. Det är en icke tävlingsinriktad hundsport som går ut på tillit och samarbete mellan dig och din hund. Den är inspirerad av träning för räddningshundar. Man tränar koordination, balans, styrka och stretching samt mental träning. Det är ett bra komplement till andra hundsporter. Dels används miljön som hinder, dels olika underlag, stabila och ostabila samt material man kan hitta hemma eller i omgivningen. Fantasin sätter gränserna. Här får du lära dig grunderna både i teori och praktik.