Sektorer

Agility

Sektorn ansvarar för klubbens Agilitykurser & Agilitytävlingar
Sektoransvarig: Sara Granborg/Nina Hultberg

Vad är agility?

Agility är en relativt ny och fartfylld tävlingsgren inom Svenska Brukshundklubben. Agility handlar om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana. Sporten visades första gången vid en stor hundutställning i England år 1978. I mitten av 1980-talen introducerades agility i Sverige, och sedan 1987 är det en officiell hundsport med bl.a. Svenska Mästerskap och championat.

I agility kan man tävla både individuellt och i lag. Tävlingarna är öppna för alla hundar över 18 månaders ålder. Agility är en modern och publikfriande tävlingsform. Det går fort mellan slalompinnar, på vippbrädor, genom tunnlar och över hinder. Oftast är hunden lika förtjust som publiken, och förhoppningsvis hinner även föraren med i de snabba turerna.

Agility är roligt för alla, och när det är som bäst är det också en uppvisning i avancerad lydnadsdressyr. Agility bygger på ett gott samarbete mellan hund och förare. Ofta läggs mycket arbete på att motivera hunden för att nå en positiv och glad lydnad. I agility får man ofta motivationen gratis genom att hunden arbetar fritt och mot nya, spännande utmaningar. Dressyrarbetet handlar här om att balansera explosivitet, fart och precision. Agility är ett bra sätt att få god kontakt med sin hund, och förare och hund har roligt tillsammans.

Kurser i agility anordnas vid de flesta av landets brukshundklubbar och även vid ras- och specialklubbar. För att gå kurs bör hunden vara minst ett år gammal och ha vuxit färdigt. Hunden bör ha en god grundlydnad innan den går på agilitykurs.

Rallylydnad

Ansvarig sektor:

Johanna Strömberg
072-2250502

Tävling / Lydnad & Spår

Sektoransvarig: Eva-Lena Strömberg

0703-524799
elstromberg6@hotmail.com

Klubben arragerar årligen tävlingar i lydnad, appellspår, lägre - högre spår.

Sektorn består av:

Eva-Lena Strömberg

Rebecca Atzmanstorfer Lydnadsdomare

Johanna Strömberg

Utbildning

Sektoransvarig:

Organiserar kursverksamhet och utbildning av instruktörer, beställer hem kurslitteratur mm.

PR / Marknadsföring

För information om hemsida/fotografering vänligen kontakta

webmaster@forserumsbk.se

Stuga/Mark

Ansvariga: 
Sascha Ingvarsson
Daniel Mårtensson

Kök

Ansvarig: Malin Nilsson