Kurser

För att gå kurs på Forserums Brukshundklubb krävs det att du är medlem hos oss

 

Läs mer om hur du blir medlem här

 

Anmälan till kurser hos Forserums BK
görs här på hemsidan.

(Surfar du via mobil finns anmälningsformulär längst ned på sidan)
Bekräftelse-mail för kurs kan hamna i skräpposten.

 

Viktigt att tänka på för dig som vill gå kurs:

Minsta lilla symptom så som halskill, hosta, feber eller snörvel mm så stannar vi hemma för vi vill inte riskera att smitta varandra. Känner ni något under kvällen så åk hem igen.
Tänk på att vi har riskgrupper i klubben. Sen håller vi avstånd, respekterar varandra osv..
Kurser som nu startar igång kommer enbart vara ute (även fikat) så ta med kläder efter väder mycket godis o tålamod..

 

Intresseanmälan för kurser


För dig som är intresserad av att gå kurs,
anmäl gärna ditt intresse i formuläret till höger -->
(i mobilversion, längst ned på sidan).
Vi planerar att starta upp kurser vid högt intresse. Vi återkommer då med tid samt instruktörer som finns tillgängliga. Är det någon annan kurs du är intresserad av, som inte finns med välj då "Intresseanmälan - annat" och skriv ditt önskemål i rutan "Något extra som instruktören behöver veta?"  

 

Valpkurs v.45

Kursledare: Eva-Lena Strömberg
Tid: Start v. 45, 5:e november    Torsdagar - 18.00
Antal träffar: 6ggr
Pris: 550kr
Max antal deltagare: 8st

Kursen är lämplig för valpar i åldrarna 3-6 mån. Att gå valpkurs är roligt och framförallt nyttigt att gå med sin valp, vare sig man äger hund för första gången eller har haft hund förut.

Valpen får social träning och vi går igenom grunderna i vardagslydnad, uppfostran och förståelse av valpen. Innehåll Vi tränar grundläggande vardagslydnad så som inkallning, förbudsord, varsågod, sitt, ligg etc.
Vi gör kontaktövningar och hittar ett belöningssystem som passar dig och din valp. Målet är att du och din hund ska fungera bra tillsammans och få en så bra första start ihop som möjligt. Vi fokuserar på kontakt och positivt ledarskap.

Vi kommer enbart vara ute (även fikat) så ta med kläder efter väder mycket godis o tålamod..

 

 

Aktiveringskurs

Kursledare:  
Tid:  
Antal träffar: 
Pris: 
Max antal deltagare: 

Den här kursen är för dig som vill hitta på något roligt tillsammans med din hund, det stärker relationen och kontakten med hunden, dessutom får hunden utlopp för sin energi och mental stimulans. Du får tips och idéer på roliga, nyttiga och enkla aktiveringsövningar och du få lära dig att tänka "utanför boxen". En rolig kurs där vi provar på trix, parkour, spår- o nosövningar, rallylydnad och lydnad.

Vi kommer enbart vara ute (även fikat) så ta med kläder efter väder mycket godis o tålamod..

 

Rallylydnad - Nybörjare

Kursledare: 
Tid: O
Antal träffar: 
Pris: 
Max antal deltagare: 

Välkommen med på kurs i rallylydnad.
Rallylydnad är en tävlingsgren som bygger på glädje och kommunikation mellan hund och ägare. Rallylydnad är ett jätteroligt o positivt sätt att träna in kontakt, samarbete o vardagslydnad på.

Man blandar lydnad, agility och freestyle, där samarbetet och kontakten med din hund är avgörande. Man får prata och berömma sin hund hela tiden.Tanken är att hundekipaget ska vara ett team.

En rally-bana består av olika moment som man har stor nytta av i vardagen. Allt ifrån sitt och ligg till att kunna gå fint vid sidan av matte eller husse, även med olika störningar. Man följer skyltar där momenten som hundekipaget ska utföra är beskrivna. Det är ca 3-5m mellan skyltarna, så det händer nått hela tiden, och det blir väldigt roligt för hundarna. Rallylydnad som tävlingsgren är anpassad för att passa familjehunden och passar oavsett ras, kön, ålder, snabb, långsam, stor eller liten. Man får prata med hunden hur mycket man vill och visa hunden med handtecken utan att det blir avdrag. Man får använda kroppsspråk, dock inte röra sin hund under tävling.

Rallylydnad finns i klasserna Nybörjare, Fortsättning, Avancerad och Mästare. Banan är ca 15x25 meter.
Alla kan träna Rallylydnad!

Vi kommer enbart vara ute (även fikat) så ta med kläder efter väder mycket godis o tålamod..

 

Rallylydnad Avancerad klass / Mästarklass

Kursledare:  
Tid:  
Antal träffar: 
Pris: 
Max antal deltagare: 

Detta är en kurs för dig som står i startgroparna för att komma ut på tävling i  Avancerad / Mästarklass, men även för dig som redan börjat tävla så smått i klassen och vill finslipa på detaljer.

För dig som vill ha någon som tittar, filmar, pillar... För dig som vill jobba med högerhandling och momenten i avancerad klass och mästarklass. Vi jobbar med uthållighet, belöningsteknik och moment som bärande av föremål, sändande till konan osv. Vi tittar på regler och testar att bygga olika banor. Vi jobbar såklart för att utveckla just din o din hunds individuella nivå..

 

Unghundskurs

Kursledare:  
Tid:  
Antal träffar: 
Pris: 
Max antal deltagare: 

När valpen blir äldre kommer nya utmaningar! Så när valpen börjar få knäck i lurarna är det dags för unghundskurs. Unghundskursen är en fortsättningskurs för dig som gått valpkurs eller lagt grunden själv och vill jobba vidare och bygga på med nya övningar och mer störningar. Vi jobbar under denna kurs med den viktiga vardagslydnaden så som koppelträning, inkallning, stadga i sitt o ligg, kommunikation och följsamhet samt provar på olika aktiviteter så som enklare spår och cirkuskonster. Utöver kursplanen finns på en unghundskurs utrymme för att anpassa kursinnehållet efter deltagarnas förkunskaper och önskemål.

Vi kommer enbart vara ute (även fikat) så ta med kläder efter väder mycket godis o tålamod..

 

Startklass - tävlingslydnad

Kursledare: 
Tid: 
Antal träffar: 
Pris: 
Max antal deltagare: 

I den här kursen så går vi igenom momenten som ingår i lydnadens startklass.
Vi kommer gå igenom samtliga moment (inlärning och utförande) samt regler och det man behöver veta för att tävla.
Kursen riktar in sig till dig som är sugen på att göra något kul med din hund och kanske är intresserad av att tävla.

Vi kommer enbart vara ute (även fikat) så ta med kläder efter väder mycket godis o tålamod..